Dagbesteding

Voor mensen vanaf 17 jaar met een psychische aandoening, licht verstandelijke beperking of verslavingsproblematiek die het werkritme weer op willen pakken of behoefte hebben aan zinvolle daginvulling is Wij! doen.

Daarom kies je voor wij

  • Jij staat centraal, waar we rekening houden met jouw wensen
  • Persoonlijk contact met vaste ondersteuners
  • Alle aandacht om jou te ondersteunen en te helpen

Wij! vindt grip hebben en houden op het eigen leven belangrijk. Zelf je eigen keuzes maken en onderdeel zijn van de maatschappij staat bij Wij! voorop. Zelfstandig wonen en werken is daarbij de basis.

Wij! staat voor gelijkwaardigheid en acceptatie. Echtheid is ons kernbegrip: wij menen wat we zeggen en we zeggen alleen iets als we het menen. Onze adviserende rol blijft gelijkwaardig en we houden rekening met jouw wensen en behoeften.

Het gaat bij ons niet om het draaien van productie, maar om het vinden van motivatie. Wat vind jij leuk om te doen?’ vinden wij een heel belangrijke vraag. Het is dan ook de eerste vraag die we je stellen als je wilt deelnemen aan Wij! doen. Vervolgens doet Wij! een voorstel voor werkzaamheden die passen bij jouw interesses. Zo weten we zeker dat jij met plezier naar een van onze locaties in Leeuwarden komt. Wij zorgen ervoor dat iedere vorm van druk ontbreekt.

Onze Projecten

In de praktijk van onze dagbesteding worden vaardigheden aangeleerd. Onze begeleiders hebben hierin een coachende rol.

Wij hebben verschillende locaties in Leeuwarden en je kunt bij ons inhaken op verschillende projecten. Er is een houtafdeling, een fietsen-, en autowerkplaats, computerwerkzaamheden en een creatieve werkhoek. Er zijn buitenwerkzaamheden in de groenvoorziening, facilitaire-, en caterings werkzaamheden. Ook bieden we de mogelijkheid tot sporten. Als je eigen initiatieven of ideeën hebt sluiten we daar altijd zoveel mogelijk bij aan. Je doet wat je leuk vindt, dat vinden we bij Wij! heel belangrijk.

Wij! dagbesteding die werkt

_mg_0502-hr-wij _mg_0594-hr-wij _mg_0604-hr-wij _mg_0152 _mg_0198 _mg_0246 _mg_0466-hr-wij _mg_0480-hr-wij
<
>

Over Wij!

Wij! is een kleinschalige organisatie zonder wachtlijsten en met vaste, enthousiaste werknemers. Dat maakt dat Wij! groot is in de persoonlijke benadering. Wij! neemt bovendien de tijd voor haar cliënten. Wij! luistert; onze cliënten bepalen waarbij ze onze hulp in willen zetten. Wij! biedt professionele ondersteuning. We werken uitsluitend met gediplomeerde medewerkers die jarenlange werkervaring hebben in de zorg en ondersteuning.

Je kiest voor Wij! omdat:

  • Je bij Wij! te maken hebt met vaste ondersteuners.
  • Wij! de tijd voor cliënten neemt.
  • Wij! het persoonlijk contact belangrijk vindt.
  • Jij bij Wij! centraal staat.

Kwaliteit

Wij! is een ISO-gecertificeerde organisatie die voortdurend bezig is de zorg aan haar cliënten te verbeteren. We hanteren een toegankelijk kwaliteitsbeleid en hebben hiervoor diverse instrumenten tot onze beschikking. Wij hebben een ISO-certificaat voor Zorg en Welzijn NEN-EN 15224:2017 en voldoen daarmee tevens aan de eisen van ISO 9001:20015. Ons certificaat is geldig tot en met 20 september 2022.

Cliënttevredenheid & betrokkenheid

Medezeggenschap en inspraak van cliënten is bij Wij! een vanzelfsprekendheid en verweven met de dagelijkse praktijk. Cliënten worden aangemoedigd mee te denken en hun ideeën en suggesties aan te leveren aangaande (de kwaliteit van) de geleverde ondersteuning. Daarnaast hebben cliënten inspraak bij het aannemen van nieuw personeel: een afvaardiging van de cliënten maakt bij begeleidersvacatures deel uit van de sollicitatiecommissie.

Wij! beschikt over een cliëntenraad en voert eens in de twee jaar een cliënttevredenheidsonderzoek uit.

Compliment of Klacht?

Ben je tevreden over onze zorg? Dat horen wij natuurlijk graag. Het is fijn om te horen dat onze zorg goed bij jou aansluit. Ook van complimenten leren wij. Ben je niet tevreden? Neem dan contact op met je begeleider. Het helpt meestal om het gesprek aan te gaan. Dan kunnen we samen oplossingen vinden. Lukt het niet om er met je begeleider uit te komen? Dan kun je een klacht indienen. Je kunt je klacht mailen naar info@wij-ondersteunen.nl

Onze organisatie beschikt over een onafhankelijke klachtencommissie. Het uitgebreide klachtenreglement kun je onderaan onze website vinden.